fbpx

Een groepje
creatievelingen
met passie
voor het vak

Over het ontstaan van WAVES

Danny Vermeulen
Eigenaar

Marketeer voor het MKB
Voordat ik ondernemer werd, werkte ik als online marketeer voor een online marketingbureau waar ik MKB’ers hielp bij de implementatie van een nieuwe online strategie. In deze periode mocht ik bij veel verschillende bedrijven in de marketingkeuken kijken en deed ik daar veel kennis op over het reilen en zeilen binnen organisaties van uiteenlopend formaat.
Ook zag ik de (noodzaak van) symbiose tussen marketing en sales en merkte ik dat veel bedrijven graag met online marketing willen starten, maar hier simpelweg geen tijd/kennis voor in huis hebben (een vraagstuk waar ik tevens in ben afgestudeerd).
Onze klanten werden – voordat wij een samenwerking met ze aan waren gegaan – zo nu en dan benaderd door organisaties die zich specialiseerden in één marketingactiviteit, bijvoorbeeld zoekmachine adverteren. Het was vaak een flinke klus om achteraf te achterhalen wat deze bedrijven nu daadwerkelijk hadden gedaan of bereikt. Zeer ondoorzichtige bedrijven met dito praktijken. Cowboys noemden wij ze vaak. Ik merkte al snel dat we als bureau écht van toegevoegde waarde waren voor de bedrijven waar we aan tafel kwamen.

Het roer om
In het begin van 2018 besloot ik echter het roer om te gooien en ben ik mijn hart gevolgd door voor mezelf te beginnen. Toen nog onder de naam Waves Motion, als freelancer waarmee ik me louter richtte op het produceren van bedrijfs- en productvideo’s. Het voelde heerlijk om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken.

Tijdens mijn werkzaamheden als cameraman, editor en regisseur zag ik hoe mijn video’s werden ingezet als marketingmiddel in een grotere online marketingstrategie. Echter had ik vanuit mijn rol als audiovisueel producent slechts beperkte invloed op het voor- en natraject binnen een totale marketingcampagne. Op zich geen probleem, echter zag ik dat veel marketinginspanningen niet bedacht waren om samen hetzelfde doel te bereiken. Enorm zonde van het gespendeerde marketingbudget!

Samenwerken is het sleutelwoord
Al snel kwam ik tot de conclusie dat – wanneer je écht succesvol met online marketing aan de slag wilt gaan – je als “Digital Agency” een totaalpakket moet kunnen aanbieden. Wanneer je namelijk met drie of vier verschillende partijen (lees: communicatiebureaus, marketingbureaus, advertentiebureaus) werkt om één doel te bereiken, ontstaat er onderlinge ruis. Daarnaast zijn partijen van elkaar afhankelijk en heeft elke partij zijn/haar eigen belangen. Al deze zaken hebben een negatieve invloed op de efficiëntie en de uiteindelijke effectiviteit van jouw marketinginspanningen. Kort gezegd betaal je (vaak) te veel, voor te weinig resultaat.

Daarom ben ik het afgelopen jaar druk bezig geweest met het zoeken van de juiste professionals voor verschillende disciplines. Of het nu gaat om animaties, webdesign, folders en drukwerk of online adverteren: bij WAVES ben je aan het juiste adres.
Naast onze eigen krachten, beroepen we ons ook geregeld op bevriende professionals die niet op onze loonlijst staan.
Nu hoor ik je denken: “Het kan dus voorkomen dat je voor een specifieke klus alsnog met een tweede partij samenwerkt?“.
Onze partners werken letterlijk bij ons op locatie samen aan jouw digitale product. Op deze manier vormen we per klant of project een groep, waarbij je in de regel slechts één aanspreekpunt hebt en houdt voor al je vragen of suggesties. Het zijn dus eigenlijk onze directe collega’s die bijspringen wanneer nodig. Ideaal toch?

WAVES Academy
Omdat we zelf ontzettend veel online tutorials bekijken over onderwerpen waar we graag iets over willen weten, hebben we besloten een online videoplatform te creëren. Hoe ideaal is het om zelf te kunnen bepalen waar en wanneer je even rustig wat dieper op een onderwerp in wilt gaan? Wij leggen je uit waarom én hoe wij dingen doen, zodat jij uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunt met het tackelen van jouw digitale vraagstuk. Uiteraard staan wij altijd voor je klaar om je op weg te helpen.

Onze klanten

We zijn enorm trots op onze samenwerking met onderstaande bedrijven

meet the team

Our awesome products are made by these genius folks