fbpx

Onze SEO Strategie

Doelgericht content creëren is de sleutel naar zoekmachine-succes

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization.
In het Nederlands vertaald noemen wij dit zoekmachine optimalisatie, wat betekent dat je technieken gebruikt om jouw website, of een pagina daarvan, zo goed mogelijk te laten scoren binnen de zoekresultaten.

De pagina die je nu leest bijvoorbeeld, gaat zoals de titel aangeeft over SEO. Echter maken we hier slim gebruik van zoektermen die wij van tevoren hebben onderzocht.
Als we deze pagina uit elkaar zouden trekken, dan zie je dat we als paginatitel de zoekcombinatie “Hoe kom ik hoger in Google?” hebben gebruikt. Deze titel is niet zichtbaar op de pagina zelf, maar als je in je tabbladen kijkt zie je de titel wel terug.
Dit is een zoekterm combinatie met relatief weinig concurrentie, maar met voldoende zoekvolume. Direct daaronder gebruiken we als header 1 (h1) de combinatie “Onze SEO strategie”, waarvan “SEO strategie” een combinatie is met tevens aardig wat volume en weinig concurrentie.

Long tail zoekwoorden

Wat wij hier doen, is ons richten op de zogeheten long-tail zoekwoorden. Omdat er al ontzettend veel is geschreven over generieke marketingtermen en het daardoor praktisch onmogelijk is daar binnen afzienbare tijd goed op te scoren, kiezen we ervoor om op zoektermen te “ranken” die wat minder volume hebben, maar daardoor ook minder last hebben van concurrentie.

Gratis SEO-check!

Omdat we deze termen, die we in de headers hebben gebruikt, nu weer terug hebben laten komen in bovenstaande alinea, neemt de zoekwoord-dichtheid van dit artikel toe. De kans is daardoor weer een stukje groter dat we op één van de termen op pagina 1 zullen ranken.

Wat tevens bijdraagt aan de vindbaarheid van jouw webpagina of website, is het toevoegen van audiovisueel materiaal.
Omdat wij eerder een video hebben gemaakt over het doen van zoekwoordonderzoek, kunnen we de video op deze pagina toevoegen (zie volgende alinea). De video is gehost op Youtube, wat onderdeel is van Google. Binnen Youtube hebben we met tags aangegeven dat de video over zoektermen onderzoek gaat. Omdat Google deze tags eenvoudig kan uitlezen en zelfs mijn spraak in de video herkent (automatisch gegenereerde ondertiteling), begrijpt de zoekmachine dat deze video bijdraagt aan de informatievoorziening op deze pagina.

Zoektermen onderzoek

Je kan het zoekvolume naar een bepaald(e) dienst, product of onderwerp achterhalen door  gebruik te maken van de zoekwoordplanner van Google. Met behulp van deze planner kun je doelgericht zoekwoord onderzoek doen om te bepalen welke onderwerpen of zoektermen interessant kunnen zijn om een blog of pagina aan te wijden.

Op basis van de resultaten van een zoektermen onderzoek kun je vervolgens contentkalender maken met onderwerpen die je bijvoorbeeld de komende 6 maanden wilt behandelen. Op deze manier kun je op een gestructureerde manier toewerken naar een goed-vindbare website.
Schrijf je een jaar lang blogberichten zonder vooraf zoekwoordonderzoek te hebben gedaan, dan is de kans groot dat je content schrijft die slecht gevonden zal gaan worden binnen de zoekresultaten van Google.

SEO NIJMEGEN

Wij zijn een online marketingbureau gevestigd in Nijmegen. Wij helpen bedrijven met SEO vraagstukken, waaronder het doen van zoekwoord onderzoek.
Ben jij gevestigd in Nijmegen en wil jij beter gevonden worden in de zoekmachine, neem dan contact met ons op via de chat, of via ons contactformulier.

SEO Tips

Download ons E-Book genaamd: “SEO Tips – het seo stappenplan. Met behulp van dit stappenplan kun je zelf alvast aan de slag met het beter vindbaar maken van jouw website. Heb je gaandeweg nog vragen, dan staan wij uiteraard altijd voor je klaar om je te helpen.